Magazine Doen! - 3e editie

 Jonge nieuwkomers over hun zoektocht naar een opleiding of werk, gemeenten die vertellen over hun inzet voor werkzoekende statushouders en antwoord op de vraag wat wel en niet werkt bij de arbeisdtoeleiding van nieuwkomers.

Lees verder

K!X Works bij Slotstad Radio

Zaterdag 23 juni was K!X Works te gast bij Slotstad Radio, waar meer verteld werd over de training.

Lees verder

K!X Works in Dordrecht

K!X-deelnemers Rami en Hanan delen hun ervaringen van K!X Works Dordrecht. Door middel van trainingen, gastlessen, bedrijfsbezoeken en netwerkmeetings vinden ze een betere aansluiting bij de arbeidsmarkt.

Lees verder

De kick off van K!X Works Zaanstad

Een groep K!X-deelnemers trapte in december 2017 K!X Worx Zaanstad af. De jonge vluchtelingen gaan de komende 19 weken werken aan skills zoals samenwerken, communiceren en solliciteren. Wethouder van Zaanstad, Dennis Straat gaf een openingsspeech.

Lees verder

Nieuw: tweede editie magazine Doen!

Nieuwkomers over het opbouwen van hun leven in Nederland. Gemeenten die hun ervaringen delen bij het ondersteunen van Eritrese vluchtelingen die veelal moeizaam integreren. En een interview met ontwerper Omar Munie, zelf ooit gevlucht nu succesvol ondernemer. Lees dit en meer in de tweede editie van magazine Doen!.

Lees verder

Netwerkbijeenkomst Zeist: nieuwkomers gekoppeld aan bedrijven

Nieuwkomers en werkgevers ontmoeten elkaar tijdens een netwerkbijeenkomst op 29 augustus in Zeist. De meeting was georganiseerd door Movisie samen met de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug en stichting Tolérance. Meerdere nieuwkomers zijn met succes gekoppeld aan een werkgever uit de regio.

Lees verder

Kennisuitwisseling: 'Duurzame match tussen vluchteling en werkgever is gedeelde verantwoordelijkheid'

Het realiseren van een duurzame relatie tussen vluchteling en werkgever, is een gedeelde verantwoordelijkheid waarbij de werkgever, gemeente en de vluchteling zelf de belangrijkste rol spelen. Dat is een van de conclusies van de kennisuitwisseling over het bevorderen van arbeidsparticipatie van statushouders, die 22 mei door K!X Works werd georganiseerd.

Lees verder

K!X Works-deelnemers bezoeken Hotel Theater Figi

Een K!X Works-groep uit Zeist bezocht Hotel Theater Figi in Zeist. Een succesvol bedrijfsbezoek waarbij de jonge vluchtelingen zich presenteerden aan de directeur en medewerkers, en een rondleiding kregen door het bedrijf.

Lees verder

Hoseb over K!X Works: 'Ik leerde mijn kwaliteiten kennen'

Hij bouwde zijn cv op, ontdekte nieuwe talenten en ging op bezoek bij bedrijven. De 22-jarige Hoseb Assadour volgde K!X Works in Maastricht. Aan het einde van het traject is hij uit de uitkering en maakt hij andere vluchtelingen wegwijs in Nederland. We vragen Hoseb naar de impact van K!X Works.

Lees verder

Vroegtijdige begeleiding biedt jonge nieuwkomers perspectief op werk

MBO Amersfoort, Movisie en de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) gaan samenwerken om jonge vluchtelingen met een verblijfsstatus voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Jonge nieuwkomers die de Entree-opleiding voor Anderstaligen bij MBO Amersfoort volgen, worden het komend jaar intensief getraind in vaardigheden die nodig zijn om later een baan te vinden. Maandag 23 januari vond de kick-off plaats.

Lees verder

Pagina's