Magazine Doen! - 3e editie

 Jonge nieuwkomers over hun zoektocht naar een opleiding of werk, gemeenten die vertellen over hun inzet voor werkzoekende statushouders en antwoord op de vraag wat wel en niet werkt bij de arbeisdtoeleiding van nieuwkomers. Lees dit en meer in magazine Doen!, met deze keer als gasthoofdredacteur Mariëtte Hamer van de Sociaal-Economische Raad (SER).

Bekijk het magazine online

In deze derde editie leest u wat het programma K!X Works heeft betekend voor meer dan 500 jonge statushouders op weg naar werk of opleiding. Ook gasthoofdredacteur Mariëtte Hamer is enthousiast over deze aanpak. 'Het is een onderwerp dat de SER aan het hart ligt en waar wij ons intensief mee bezig houden', aldus Hamer in de opening van het tijdschrift.

K!X Works is de afgelopen drie jaar vanuit Movisie gerealiseerd bij 15 gemeenten, dankzij financiële ondersteuning van het Asiel, Migratie en Integratiefonds (AMIF). In een aantal gemeenten is de methodiek geborgd, waaronder de gemeente Maastricht, Dordrecht en Delft. Dankzij een donatie van het VSBfonds gaat K!X Works ook de komende twee jaar verder!

Dit lees je in Doen!:

Blader door het magazine of download het tijdschrift. Heb je liever een fysiek exemplaar? Stuur een e-mail naar Jamal Chrifi.

Wilt u als gemeente de arbeidsparticipatie van jonge statushouders een extra impuls geven? U kunt deelnemen aan de nieuwe ronde van K!X Works met een donatie van het VSBfonds. Voor vragen: bel of mail met Jamal Chrifi (projectleider Onderwijs & Arbeidsmarkt) via j.chrifi@movisie.nl of 06 55 44 05 30.

Terug naar lijst