Netwerkbijeenkomst Zeist: nieuwkomers gekoppeld aan bedrijven

Nieuwkomers en werkgevers ontmoeten elkaar tijdens een netwerkbijeenkomst op 29 augustus in Zeist. De meeting was georganiseerd door Movisie samen met de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug en stichting Tolérance. Meerdere nieuwkomers zijn met succes gekoppeld aan een werkgever uit de regio.

Dertien bedrijven uit de regio zijn aanwezig in het gemeentehuis van Zeist om kennis te maken met de K!X Works-deelnemers. ‘Elkaar ontmoeten, daar gaat het om’, opent wethouder Marcel Fluitman van gemeente Zeist de middag. ‘Het is goed dat er bedrijven zijn die stappen willen zetten om met nieuwkomers aan de slag te gaan en hen een kans te geven.’ Ook Jamal Chrifi (projectleider K!X Works bij Movisie) onderstreept dat elkaar leren kennen noodzakelijk is. ‘Bekend maakt immers bemind. Ook nemen eventuele vooroordelen ten opzichte van elkaar af en soms is er direct een match.’

Ontmoeten

Tijdens een netwerkbijeenkomst presenteren K!X Works-deelnemers zich in korte pitches aan de werkgevers. Ook werkgevers stellen zich aan de nieuwkomers voor. Voor de netwerkmeeting worden zoveel mogelijk lokale of regionale werkgevers uitgenodigd. Bij de bijeenkomst in Zeist zijn onder andere vertegenwoordigers van zorginstellingen, schoonmaakbedrijven, een postorderbedrijf, modezaak en een uitzendbureau aanwezig.

Na de presentaties is het tijd voor de zogenoemde ‘speed dates’, waarbij statushouders 1-op-1 in gesprek gaan met de werkgevers. Enkele jongeren hebben zo een stageplek bij een bedrijf kunnen regelen. Een enkeling gaat zelfs in gesprek voor een baan. Aan het eind van de bijeenkomst vraagt Chrifi of er geïnteresseerden zijn om een statushouder te coachen. Direct schieten enkele handen de lucht in. Alle vijftien deelnemers zijn aan het eind van de bijeenkomst gekoppeld aan een coach uit het bedrijfsleven. Hij of zij voert minimaal vijf coachingsgesprekken met de nieuwkomer.

Ook coach worden?

Interesse om ook een nieuwkomer te coachen? Neem dan contact op met Jamal Chrifi via j.chrifi@movisie.nl. In oktober starten nieuwe K!X Works-groepen in Delft, Zaanstad, Zeist, Amersfoort, Maastricht, Helmond, Utrecht, Woerden en Dordrecht.

Enkele foto's van de netwerkbijeenkomst in Zeist:

Terug naar lijst