Nieuwkomers moeten in Nederland snel mee kunnen doen. Een baan of opleiding zijn belangrijke voorwaarden om volledig te participeren. K!X Works helpt jongeren aansluiting te vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt door direct of via de juiste opleiding of vrijwilligerswerk een betaalde baan te krijgen.

K!X Works in het kort:

  • Jonge nieuwkomers worden getraind in vaardigheden en competenties die aansluiten bij een baan op mbo-niveau;
  • ze worden gestimuleerd om zelf te werken aan hun eigen toekomst, uitgaande van eigen kracht en kwaliteiten;
  • komen in contact met de arbeidsmarkt via gastlessen en bedrijfsbezoeken;
  • bouwen een netwerk op dat zij kunnen benutten voor het vinden van een baan;
  • en versterken hun beroepsoriëntatie en opleidingskeuze.

Snel participeren

K!X Works is een welkome aanvulling op de behoefte van overheid en maatschappij om nieuwkomers snel te laten integreren. Zij kennen echter het Nederlandse onderwijssysteem niet en hebben vaak moeite met het vinden van werk. K!X Works - een project van Movisie - geeft jonge nieuwkomers meer kennis over opleidingen en arbeidsmarkt. Met elkaar bedenken en ondernemen ze allerlei kleine en grotere activiteiten op het ROC, in de Internationale Schakelklas of in het asielzoekerscentrum.

Wat doen de jongeren bij K!X Works?

De K!X Works-deelnemers ondernemen van alles. Ze bezoeken bedrijven en scholen. Ze werken aan vaardigheden als communiceren, presenteren en netwerken. De deelnemers worden een jaar lang intensief begeleid en getraind door Movisie én door vrijwilligers die zelf als vluchteling naar Nederland kwamen. Een coach uit het bedrijfsleven helpt de jonge nieuwkomers bij het vergroten van hun netwerk. Aan het einde van het traject ontvangen de jongeren een certificaat.

Wie doen er mee?

Nieuwkomers met een verblijfsstatus in de leeftijd van 18 t/m 35 jaar.

Bekijk de documentaire

 

Bekijk de video