Nieuwkomers moeten in Nederland snel mee kunnen doen. Een baan of opleiding zijn belangrijke voorwaarden om volledig te participeren. K!X Works helpt jonge vluchtelingen en nieuwkomers bij hun weg naar een opleiding, stage of baan.

K!X Works in het kort:

  • Jonge nieuwkomers worden getraind in sociale- en werknemersvaardigheden;
  • ze maken kennis met BBL-opleidingen en de uitzendbranche;
  • komen in contact met de arbeidsmarkt via gastlessen en bedrijfsbezoeken;
  • bouwen een netwerk op;
  • en versterken hun beroepsoriëntatie en opleidingskeuze.

Snel participeren

K!X Works is een welkome aanvulling op de behoefte van overheid en maatschappij om nieuwkomers snel te laten integreren. Zij kennen echter het Nederlandse onderwijssysteem niet en hebben vaak moeite met het vinden van werk. K!X Works - een project van Movisie - geeft jonge nieuwkomers meer kennis over opleidingen en arbeidsmarkt. Met elkaar bedenken en ondernemen ze allerlei kleine en grotere activiteiten op het ROC, in de Internationale Schakelklas of in het asielzoekerscentrum.

Wat doen de jongeren bij K!X Works?

De K!X Works-deelnemers ondernemen van alles. Ze bezoeken bedrijven en scholen. Ze werken aan vaardigheden als communiceren, presenteren en netwerken. De deelnemers worden een jaar lang intensief begeleid en getraind door Movisie én door vrijwilligers die zelf als vluchteling naar Nederland kwamen. Een coach uit het bedrijfsleven helpt de jonge nieuwkomers bij het vergroten van hun netwerk. Aan het einde van het traject ontvangen de jongeren een certificaat.

Wie doen er mee?

Jonge nieuwkomers met een status. Ze zijn tussen de 13 en 23 jaar oud.